captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ypatingo skonio vynui išgauti pasitelkiama klasikinė muzika

Pietų Vokietijos regione gaminama daugybė rūšių labai kokybiško vyno. Kiekvienas vyndarys naudoja savitą vyndarystės būdą, o gaminant kelių ypatingų rūšių vyną pasitelkiami patys netikėčiausi metodai. Vienas jų – klasikinė muzika.
K. Vanago (BFL) nuotr.
K. Vanago (BFL) nuotr.

2006-aisiais vyndarys Christianas Butzas iš savo tėvų perėmė vynuogyną ir pamažu visiškai pakeitė vyndarystės būdą. Jau ketverius metus ypatingo skonio vynui išgauti vyras naudoja neįprastą metodą – vynuogynuose leidžia klasikinę muziką.

„Vynuogės auginamos skambant klasikinei muzikai ir esant natūraliai akustikai. Iš tokiomis sąlygomis išaugintų vynuogių vynas išeina labai švelnus, kreminis, aromatingas, bet kartu ir subtilaus vaisių skonio“, – pasakoja Ch. Butzas.

Vėliau maždaug dešimt savaičių vyno statinės laikomos patalpoje, kurioje skamba specialiai parinkta muzika – pvz., Johannes Brahms, Wolfgang Amadeus Mozart ar Antonio Vivaldi kūriniai. Tokias kompozicijas vyndarys vadina būsimuoju vidiniu skambesiu.

 Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...