captcha

Jūsų klausimas priimtas

Močiučių kepti pyragai virto sėkmingu verslu

Pyragus kepti mėgstančios močiutės – nedidelės Miuncheno kepyklėlės sėkmės paslaptis. Pagyvenusių moterų kepami pyragai netruko virsti sėkmingu verslu – dabar šie gaminiai keliauja į kavines, restoranus, įmones ir privačius vakarėlius visame mieste.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

„Pagyvenę žmonės jaučiasi izoliuoti, o neretai sunkiai suduria galą su galu. Mes pagalvojome, kad būtų gerai išnaudoti jų įgūdžius ir leisti joms tapti profesionaliomis kepėjomis“, – sako šią novatorišką verslo idėją sukūrusi 26-erių Katharina Mayer, derinanti karjerą ir socialinę atsakomybę.

Sėkmingą verslą su drauge K. Mayer įkūrė vos baigusi universitetą ir pasinaudojusi startuolių programa.

„Nedidelė kepyklėlė Miunchene – pagyvenusių moterų susitikimų vieta, kur jos ateina su savo receptais, kepa pyragus, o mes juos parduodame. Ši mintis kilo kalbantis apie močiutes ir jų skanius pyragus. Pagalvojome, kodėl negalime jų nusipirkti?“ – apie verslo pradžią pasakoja įmonės įkūrėja.

Dvidešimt dvi pensininkės pyragus kepa triskart per savaitę, per šį laiką iškepa iki 90 pyragų.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidos „Euromaxx“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...