captcha

Jūsų klausimas priimtas

Nuo viduramžių gyvuojantis sūrių turgus traukia turistus iš viso pasaulio

Nedideliame Olandijos Edamo miestelyje gaminamas miestelio vardu pavadintas sūris eksportuojamas į beveik visas pasaulio šalis, o jo gamybos tradicijos skaičiuoja šimtmečius. 
K. Vanago (BFL) nuotr.
K. Vanago (BFL) nuotr.

„Šis sūris gaminamas pagal senąsias tradicijas. Pats seniausias gaminimo būdas reikalauja daug rankų darbo, o jo demonstravimas tapo populiaria atrakcija turistams“, – sako sūrių ekspertė Karen Schilder.

Edamo sūris, gaminamas iš ožkų, karvių ir avių pieno, išsiskiria spalvotu apvalkalu bei apskritimo forma ir tapo turistų iš viso pasaulio traukos objektu.

Pirmieji Edamo sūriai pradėti eksportuoti dar viduramžiais. 1357 m., gavus teisę statyti uostą, laivininkystė ir prekyba sūriu lėmė miestelio suklestėjimą.

„Sūris būdavo atplukdomas laivu, pasveriamas, iškraunamas turgaus aikštėje, ir prasidėdavo prekyba. Sūrio turgaus tradicija autentiškoje aikštėje išlikusi iki šiol“, – pasakoja gidas Keesas Boosmanas.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidos „Euromaxx“ reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...