Gyvenimas

2018.01.16 19:10

Išbandykite: purių varškėčių receptas iš smetoninės knygos

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.01.16 19:10

„Parodykite man lietuvį, kuris nemėgsta varškėčių. Bent jau aš tokių nežinau. Senoje, taip vadinamoje smetoniškoje Lietuvoje, atradau senovinį varškėčių receptą ir darkart įsitikinau, kad varškėčiai yra klasikinis patiekalas, kurį mokėti pagaminti nori kiekviena šeimininkė”, – taip savo laidoje senovinį varškėčių receptą pristatė Beata Nicholson.

Varškėčiams pasigaminti prireiks birios 9 proc. riebumo varškės, kiaušinių, druskos, cukraus, miltų, lydyto sviesto.

„Pagrindinė problema, su kuria susiduria daugybė šeimininkių, gaminančių varškėčius, yra miltų kiekis. Svarbu jų įdėti tiek, kad miltai suklijuotų varškę kartu su kiaušiniais ir iškepus jie būtų lengvi, bet nesubyrėtų kepami“, – tvirtina B. Nicholson.

Plačiau – vaizdo įraše.

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius