Naujienų srautas

Gyvenimas2019.03.31 16:00

Vakarienei – dubenėlis iš savaitgalio likučių: nustebsite, kaip skanu ir atsakinga

Maisto atliekos Europos Sąjungoje kasmet sudaro 88 mln. tonų arba 173 kg vienam gyventojui. Turbūt daug kam pažįstama situacija – daržovių, kruopų, ar padažų likučiai virtuvėje. Kaip juos panaudoti, kad netektų išmesti? Virtuvės šefas Dovydas Zenkevičius parodė, ką galima pagaminti, jei šaldytuve turite užsilikusių nemažai skirtingų produktų.

D. Zenkevičiaus pasiūlymas – dubenėlis, į kurį keliauja įvairių salotų lapai, ridikėliai, paprika, pomidorai, su bazilikais kepti pievagrybiai, kepti avinžirniai ir virti ryžiai.  

„Avinžirnius galima pakepinti su bet kuriais savo mėgstamais prieskoniais. Vietoje jų galima naudoti pupeles, lęšius“, – sakė D. Zenkevičius.

Virtus ryžius jis siūlo dėti į dubenėlio centrą, o aplink ratu dėlioti visas kitas turimas daržoves. Tokį rinkinį pagardinti jis siūlo padažu, kuriam reikės po kelis šaukštelius natūralaus riešutų sviesto, balzaminio acto, sojos, agavų sirupo, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos ir šlakelio citrinos sulčių. Viską reikia suplakti trintuvėje ir užpilti ant ryžių bei daržovių.

D. Zenkevičius patiekalą puošti siūlo plonai supjaustytais ridikėliais ir sezamo sėklomis.  

Visas receptas ir gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 1.18.38 val.)

Labas rytas, Lietuva I dalis

 

 

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi