Gyvenimas

2019.03.29 21:00

Beata Nicholson susižavėjo veganišku morkų keksu: patiks ir vaikams, ir suaugusiems

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.03.29 21:00

Gyvename nuostabiais laikais, kai kiekvienas galime rasti sau tinkamiausią mitybos būdą, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Laidos svečiai pasidalino ypatingo veganiško morkų kekso receptu – jame nėra pieno produktų ir glitimo, o skoniu lieka sužavėti visi.

Prieš kelerius metus sutuoktiniai Andželika ir Audrius nusprendė keisti mitybą – palaipsniui atsisakė mėsos, pieno produktų ir glitimo. Tačiau tokį sprendimą pora priėmė ne be priežasties.

„Turiu skandžio ligą, kuri mane kamavo visą gyvenimą – padidėjusį rūgštingumą. Bet tai ignoravau, valgiau kruasanus ir tikėjausi, kad praeis, bet vėliau pasidarė nesmagu. Įsiklausiusi į savo organizmą supratau, kad man netinka glitimas, alkoholis. Paskui pajaučiau, kad mėsa irgi netinka, jos atsisakiau, bet Audriui ir toliau pirkau – nenorėjau daryti jokios įtakos. Bet vieną dieną jis žiūrėjo į mano spalvotą maistą ir pasakė, kad nori to paties“, – pasakojo Andželika.

Prieš pradėdami maitintis tik augalinės kilmės produktais, sutuoktiniai dirbo restorane, bet visos ten apie mitybą surinktos žinos nuėjo perniek – teko daug domėtis, ieškoti naujos literatūros.

„Yra kelios priežastys, dėl kurių žmonės renkasi augalinę mitybą, bet mūsų kelias prasidėjo dėl sveikatos. Iprastos mitybos paprastumas tame, kad yra daug literatūros, visi jį mokame gaminti – matome, kaip tėvai, seneliai gamino. O veganinė mityba pakankamai jauna, jai reikia žinių, naujo impulso“, – sakė vyras.

Tačiau šiandien pora gyvena laisviau, kasdien išbando naujus skonius ir nebijo eksperimentuoti. Vieno tokių eksperimentų rezultatas – veganiškas morkų keksas be glitimo.

„Šį keksą mėgsta visi – ir vaikai, ir paaugliai, ir suaugusieji, ir mūsų seneliai. Ir be šio kekso nepraeina nei viena šventė. Jis be glitimo, nes jame – ryžių miltai, be to, jis veganiškas“, – sakė Audrius ir pasidalijo kekso receptu.

Minkštas, purus morkų keksas

Reikės:

80 g kokosų aliejaus (tirpinto)

125 g rudojo cukraus pudros

200 g tarkuotų saldžiųjų morkų

0,5 šaukštelio cinamono

75 g baltųjų ryžių miltų

75 g rudųjų ryžių miltų

7 g sodos

2 šaukštų citrinos sulčių

0,75 šaukštelio kepimo miltelių

17 g smulkintų linų sėmenų

7 g balkšvojo gysločio luobelių

150 ml vandens

15 g graikinių riešutų

30 g razinų

žiupsnelio druskos

Papuošti:

60–80 g juodojo šokolado

50 ml lazdynų riešutų arba migdolų pieno

žiupsnelio agaro

čiobrelių ir šilauogių

Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 28:20 min.)

Beatos virtuvė 60 laida

 

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius