Gyvenimas

2019.03.24 07:00

Prancūziškas akcentas ant pusryčių stalo: skrebučiai, kuriuos paruošite per kelias minutes

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas Lietuva“, LRT.lt2019.03.24 07:00

Savaitgalio rytais skubėti nereikia, tad galime pagalvoti ir apie įdomesnius pusryčius. Kodėl šiandien nepersikėlus į Prancūziją? Prancūziški skrebučiai – ne tik gardus, bet ir labai paprastai pagaminamas pusryčių variantas. Jie gali būti ir saldūs, ir pikantiški.

Kaip pasigaminti klasikinių – saldžių prancūziškų skrebučių, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva” papasakojo ir parodė profesionalus virtuvės šefas Haroldas Žalys.

Reikės:

– Baltos duonos;

– Šlakelio pieno;

– Kiaušinio;

– Klevų sirupo, cinamono, braškių ar kitokių uogų.

Gaminimo būdas:

Kiaušinį išplakame su pienu. Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.

Baltos duonos riekelę pamirkome į kiaušinio ir pieno plakinį. Dedame ją į keptuvę, apkepame iš abiejų pusių. Kai apskrunda, dedame į lėkštę. Ant skrebučių barstome cinamono, pilame klevų sirupą, papuošiame braškėmis ar kitomis uogomis.

Prancūziškų skrebučių receptas – laidos įraše (nuo 17.56 min.)

 

Naujausi

Paieškos rezultatai

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius