Gyvenimas

2019.03.20 12:09

Džiaugsmas itališkos virtuvės gerbėjams: šiandien raviolių diena

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2019.03.20 12:09

Šiandien minima laimės diena, o itališkos virtuvės gerbėjams laimės gali suteikti ir ravioliai. Jie pelnytai gali karaliauti ant mūsų stalų.

Virtiniai iš makaronų tešlos, įdaryti mėsa, varške, špinatais, daržovėmis, grybais – arba kitaip ravioliai, yra vienas iš klasikinės italų virtuvės patiekalų. Nors ravioliai gaminami visokių formų, kaip apskriti ar pusapkričiai, tradiciškai jie būdavo ruošiami kvadratiniai.

Pirmą kartą ravioliai paminėti dar 14 amžiuje – apie juos asmeniniuose laiškuose rašė Prato miesto prekeivis Francescas di Markas Datinis.

Venecijoje šis patiekalas 14 amžiuje buvo įdaromas smulkintomis žolelėmis, kiaušiniu ir šviežiu sūriu. Romoje 16 amžiuje ravioliai būdavo patiekami su virta vištiena. Beje, spėjama, kad senesni už Šiaurės Italijos raviolius gali būti sicilietiški ar maltietiški analogiški virtiniai. Anglijoje šis patiekalas jau 14 amžiuje buvo įrašytas į karališką kulinarijos knygą.

Ravioliai su džiovintais grybais

INGREDIENTAI:

100g džiovintų grybų,
2 svogūnai,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
druskos (pagal skonį).

GAMINIMAS: 

Pagaminkite tradicinę raviolių tešlą. 3–4 valandoms užmerkite džiovintus grybus, po to juos išvirkite pasūdytame vandenyje, susmulkinkite ir apkepkite su svogūnais, sudėkite smulkiai supjaustytus kiašinius, pasūdykite, gerai išmaišykite ir gautu faršu įdarykite raviolius. Patiekalą galima patiekti su sviestu ar grietine.