Tai klasikinis desertas, kuris gyvuoja, nes yra be galo populiarus ir skanus, apie morengų vyniotinį su grietinėlės kremu ir riešutais sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Tokio vyniotinio receptu pasidalino Jurgita Gedminienė, kuri sako, kad ilgai vargti gaminant tikrai neteks.
„Jei nesate šio pyrago ragavę, tikrai estate bent jau apie jį girdėję – tai nuostabus morenginis pyragaitis „Jonis“. Aš šį skanėstą žinau nuo mažų dienų. Morenginių viniotinių ir prancūziškoje konditerijoje labai daug – tai klasikinis desertas, kuris gyvuoja, nes yra be galo populiarus ir skanus“, – sako B. Nicholson.
J. Gedminienę, ištobuliniusią „Jonio“ receptą, draugai pažįsta kaip saldumynų kepėja: „Kepti pradėjau labai seniai, kai dar buvo gyva močiutė, o ji kepdavo tortus. Tais laikais populiariausi buvo „Napoleonas“ ir „Medutis“ – norėjau juos išmokti pagaminti pati. Dažnai sulaukiu draugų, o „Jonis“ – išsigelbėjimas, nes jo gamyba neužtrunka. Jis purus, traškus, saldus.“

„Jonis“
Reikės:
130 g kiaušinių baltymų (apie 4 vnt.)
120 g cukraus
100 g cukraus pudros
40 g miltų
160 g žemės riešutų (pakepintų, nesūdytų)
Įdarui/pertepimui:
250 ml 36 proc. grietinėlės
250 g maskarponės sūrio
200 g aviečių
citrinos sulčių
Gaminimo būdas – laidos įraše.