Kad patiekalas būtų skanus ir sotus, jame nebūtinai turi būti mėsos. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson rekomenduoja pasigaminti būtent tokį patiekalą, kuriame susijungia lietuviška ir itališka virtuvės.
„Šiame patiekale nėra mėsos, bet yra labai daug skonio. Man jis visai panašus į mūsų virtinukus su varške, tik tai labiau itališkas variantas, su lietuviškomis natomis“, – sako B. Nicholson
Ji pataria išbandyti pasigaminti apkeptas makaronų kriaukleles, kurioms puikiai tinka lietuviškas varškės sūris.
Apkeptos makaronų kriauklės
Reikės:
500 g kriauklės formos didelių makaronų
1 poro
1 saldžios bulvės
200 g šaldytų špinatų
kelių dosnių žiupsnių džiovintų raudonėlių
2 skiltelių česnako
1/2 sūrio su kmynais (apie 250 g)
200 g varškės
150 g tarkuoto kietojo sūrio
1 skardinės pomidorų padažo
400 ml daržovių sultinio
žiupsnio raudonėlių
2 šaukštų balzaminio acto
žiupsnio druskos
Bešamelio padažui:
30 g sviesto
2 šaukštų miltų
400 ml pieno
šviežiai malto muskato
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo būdas – laidos įraše.