Naujienų srautas

Gyvenimas2019.03.15 21:00

Kai nesinori mėsos: Beata Nicholson dalijasi apkeptų makaronų receptu

Kad patiekalas būtų skanus ir sotus, jame nebūtinai turi būti mėsos. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson rekomenduoja pasigaminti būtent tokį patiekalą, kuriame susijungia lietuviška ir itališka virtuvės.

„Šiame patiekale nėra mėsos, bet yra labai daug skonio. Man jis visai panašus į mūsų virtinukus su varške, tik tai labiau itališkas variantas, su lietuviškomis natomis“, – sako B. Nicholson

Ji pataria išbandyti pasigaminti apkeptas makaronų kriaukleles, kurioms puikiai tinka lietuviškas varškės sūris.

Apkeptos makaronų kriauklės

Reikės:

500 g kriauklės formos didelių makaronų

1 poro

1 saldžios bulvės

200 g šaldytų špinatų

kelių dosnių žiupsnių džiovintų raudonėlių

2 skiltelių česnako

1/2 sūrio su kmynais (apie 250 g)

200 g varškės

150 g tarkuoto kietojo sūrio

1 skardinės pomidorų padažo

400 ml daržovių sultinio

žiupsnio raudonėlių

2 šaukštų balzaminio acto

žiupsnio druskos

Bešamelio padažui:

30 g sviesto

2 šaukštų miltų

400 ml pieno

šviežiai malto muskato

2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beatos virtuvė 59 laida
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi