„Man virtuvė – hobis, laisvalaikis, mėgstu sakyti – meilės kalba“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako ypatingas šventines spurgas kepanti Jolanta Baltrušaitienė. Šios naminės spurgos – su vyšnių ir auguonų įdaru, aplietos glajumi, o laidos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson tokias rekomenduoja pamėginti išsikepti ir namuose.
„Šios spurgos – ne šiaip spurgos, jos ypatingos. Tai ponios Jolantos šeimos receptas – daug kartų gamintas, visų numylėtinis. Tai spurgos su vyšnių ir aguonų įdaru, pagardintos glajumi. Vien kalbant apie šį skanėstą, apsemia dantis“, – sako B. Nicholson.
Skanėstą šventėms ir draugams kepanti Jolanta tikina, kad tai tapo jos vizitine kortele. „Šias spurgas kepu labai ilgai, tik įdaras kiek sumodernintas. Jos išskirtinės įdaru ir glajumi, o receptą užrašyti buvo sunku – paprastai viską dedu „iš akies“, nematuodama“, – teigia moteris.
„Man virtuvė – hobis, laisvalaikis, mėgstu sakyti – meilės kalba. Į patiekalus visuomet įdedu meilės ir palinkėjimų. Kalbant apie mano gaminamas spurgas – tai minkšta, šviežia, skanu, greitai padaroma, pigu. Tai pagrindiniai kriterijai, dėl ko jas reikia gaminti, mėgti ir daryti“, – priduria Jolanta ir dalinasi spurgų receptu.

Šventinės mielinės spurgos
Reikės:
iki 1 kg miltų
250 ml pieno
250 ml vandens
200 g cukraus
200 g sviesto
žiupsnio druskos
50 g šviežių mielių
200 g tirštos vyšnių uogienės (arba agrastų, juodųjų serbentų)
100 g aguonų
4 nepilnų stiklinių cukraus pudros
1 l aliejaus virimui
Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 29.35 min.).