Gyvenimas

2019.03.08 21:25

Beatos Nicholson kepenėlių troškinys, kuris patiks ir vaikams: atskleidė triuką

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.03.08 21:25

Kepenėles tikrai verta atrasti ir valgyti, nes jos labai maistingos ir skanios, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji sako, kad kepenėlių patiekalai jai primena vaikystę ir rekomenduoja pasigaminti troškinį, kuris patiks ir vaikams, o vėliau nesunkiai virs gardžiu paštetu.

„Man šis patiekalas primena vaikystę, nes skirtingai, nei dabartiniai vaikai, kai buvau maža, o ir dabar, labai mėgstu kepenėles. Man jos patinka visokios. Turbūt lengviausia nusipirkti ir paruošti yra vištų kepenėles. Todėl paruošiu vištų kepenėlių troškinį, kuris mane nukelia į vaikystę. Be to, šis troškinys – ne paprastas, nes gali virsti ir paštetu“, – sako B. Nicholson.

Ji tikina, kad toks troškinys patiks ir išrankiausiems valgytojams: „Kepenėles tikrai verta atrasti ir valgyti, nes jos labai maistingos ir skanios. Jeigu jūsų vaikai dar niekada nėra jų ragavę, pabandykite pagaminti tokį troškinį – jiems tikrai patiks.“

Tiesa, B. Nicholson pataria išvengti vienos dažnos klaidos. „Paplitęs toks būdas, kad kepeneles reikia mirkyti piene, kad jos prarastų kartumą. Tačiau taip reikėtų daryti tik su galvijų ar kiaulių kepenimis, o vištų kepenėlės, išmirkytos piene, tik praranda savo skonį“, – sako ji.

Vištos kepenėlių troškinys ir kepenėlių paštetas

Reikės:

1 kg vištienos kepenėlių

alyvuogių aliejaus ar sviesto kepimui

2 morkų

1 svogūno

1–2 saliero lapkočių

200 g pievagrybių

1–2 šaukštų pomidorų pastos

2 šaukštų Dižono garstyčių

100 ml grietinėlės

½ cukinijos

čiobrelio šakelės

druskos, pipirų

virtų grikių patiekimui

Paštetui:

½ kepenėlių troškinio

1 saujos džiovintų obuoliukų

1 saujos džiovintų spanguolių

50–100 g sviesto

2 saujų skrudintų lazdyno riešutų

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Naujausi

Paieškos rezultatai

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius