Nereikia sakyti, kad nuo šiandien nieko nebevalgysiu – reikia po truputį keistis, bandyti, atrasti, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako natūralių desertų knygą kartu su seserimi Rūta Šalaševičiūte parašiusi Asta Petrušienė. Pasak judviejų, desertai gali būti ir natūralūs, ir skanūs.
„Visuomet labai mėgome įvairiausius batonėlius, guminukus, bet ir pačios daug gamindavome – kepdavome pyragus, o apie natūralius desertus nuomonė buvo skeptiška“, – laidos vedėjai Beatai Nicholson sako A. Petrušienė.
Tačiau vėliau sesės suprato, kad desertai gali būti ir natūraliai saldūs. „Pokyčius reikia pradėti mažais žingsneliais. Nereikia sakyti, kad nuo šiandien nieko nebevalgysiu – reikia po truputį keistis, bandyti, atrasti“, – priduria A. Petrušienė.
Pasak sesių, natūralūs desertai nereiškia, kad jie bus neskanūs ar neįvairūs – tiesiog reikia daug bandyti.
„Prisimenu, kai prieš kelerius metus pirmą kartą iš saldžiųjų bulvių pagaminau brownie ir jis buvo neskanus. Bet kai pradedi testuoti, darai tik tai, kas skanu, nes tai kas natūralu, nebūtinai turi būti neskanu“, – įsitikinusi R. Šalaševičiūtė.
Ji ir jos sesuo A. Petrušienė pasidalino natūraliai saldžių „Snickers“ batonėlių receptu, kuris labai patiko ir B. Nicholson. „Jau žinau, kad tikrai gaminsiu ir pati“, – paragavusi rezultato sakė laidos vedėja.

Natūraliai saldūs „Snickers“ batonėliai
Reikės:
200 g migdolų sviesto
60 g klevų sirupo
30 g kokosų miltų
Antrajam sluoksniui:
220 g „Medjool“ datulių be kauliukų
50 g nerafinuoto kokosų aliejaus
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
100 g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
Glajui:
220 g juodojo šokolado
Gaminimo būdas – laidos įraše (nuo 32:23 min.)