Gyvenimas

2019.02.03 19:55

Valgykite daugiau žuvies: B. Nicholson pasidalino keliais paprastais receptais

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.02.03 19:55

Žuvis – maisto produktas, dėl kurio žmogaus organizmui naudingų savybių sutaria daugelis specialistų. Be to, ji gali būti ir labai skani. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson dalijasi keliais nesudėtingais receptais, kurie tiks ir kasdienai, ir šventei.

„Karpis, be jokios abejonės – labai populiari žuvis Lietuvoje, visi užaugome jį valgydami. Populiariausias būdas jį gaminti – įmerkti į miltus, iškepti ir valgyti. Tačiau norėčiau parodyti, kaip pasigaminti karpio kotletukus, kuriuose bus baravykų, juodos ruginės duonos ir kmynų“, – sako B. Nicholson.

Karpio kotletukai

Reikės:

1 svogūno

1 morkos

1 bulvės

1 karpio filė

1 saujelės petražolių

1 saujos džiovintų baravykų

1 ruginės duonos riekės

1 šaukštelio kmynų

aliejaus kepimui

druskos, pipirų

Patiekimui:

virtų burokėlių

marinuotų kaparėlių

petražolių ar saliero lapelių

Laidos kūrėjų nuotr.

Kitas patiekalas, kurį ji rekomenduoja išbandyti – šamo, grybų ir moliūgų paštetas, kuris puikiai tiks kaip užkandis. „Niekada negaminau šamo, o ši žuvis Lietuvoje tampa vis populiaresnė, nes čia auginama“, – sako B. Nicholson.

Šamo, grybų ir moliūgų paštetas

Reikės:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

½ poro

½ sviestinio moliūgo

150–200 g rudųjų pievagrybių

100 g šaldytų baravykų

1 skiltelės česnako

200–400 g karšto rūkymo šamo filė

juodos duonos patiekimui

Gaminimo būdas – laidos įraše.

20180218

Įkelk naujieną

Nuotraukos
Nuotraukos
Kelkite nuotraukas tiesiai iš kompiuterio arba spauskite pridėti nuotrauką/as
Nuorodos į audiovizualinę informaciją
Autorius