Pasak LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson, konditerijoje kai kurie kepiniai laikomi klasikiniais ir žinomi visame pasaulyje. Toks ir tortas „Juodasis miškas“, kurio šiek tiek patobulintu receptu pasidalino Rūta Rasickienė.
„Pasaulyje yra keletas tortų, kurie, galima sakyti, yra tortų klasika. Vienas iš jų – „Juodojo miško tortas“. Tai – šio torto variacija“, – sako B. Nicholson.
R. Rasickienė pasakoja, kad pirmą kartą tokio saldumyno paragavo jo kilmės šalyje: „Šis tortas kilęs iš Vokietijos. Pirmą kartą jį ten paragavau dar būdama paauglė. Vėliau, kai konditerija pasibeldė ir į mano gyvenimą, susiradusi receptą jį šiek tiek adaptavau pagal save ir pervadinau jį „Vyšniuku“.
Jos kepinį ne kartą įvertino artimieji: „Dažniausiai draugai apie šį tortą sako, kad jis yra tikras, saldus, truputį riebus, bet tuo pačiu turi ir neįkyrią rūgštumo gaidelę.“
Tortas „Vyšniukas“ arba „Juodasis miškas“
Biskvitams:
4 kiaušinių
160 g cukraus
160 g miltų
20 g kakavos
50 g aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Biskvitams drėkinti:
200 ml vandens
60 g cukraus
šlakelio citrinų sulčių
Šokoladiniam padažui:
150 g juodojo šokolado
200 g grietinėlės (35 %)
Vyšnių įdarui:
400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
30 g cukraus
½ citrinos sulčių
1 šaukšto vandens ar vyšnių likerio (pasirinktinai)
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Kremui:
350 g grietinėlės (35 %)
250 g maskarponės
40 g miltinio cukraus
1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus
Papuošti:
juodojo šokolado
vyšnių arba kitų uogų
Gaminimo būdas – laidos įraše.