Gyvenimas

2019.01.25 16:31

„Beatos virtuvėje“ – tortų klasika vadinamo „Juodojo miško“ receptas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.01.25 16:31

Pasak LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson, konditerijoje kai kurie kepiniai laikomi klasikiniais ir žinomi visame pasaulyje. Toks ir tortas „Juodasis miškas“, kurio šiek tiek patobulintu receptu pasidalino Rūta Rasickienė.

„Pasaulyje yra keletas tortų, kurie, galima sakyti, yra tortų klasika. Vienas iš jų – „Juodojo miško tortas“. Tai – šio torto variacija“, – sako B. Nicholson.

R. Rasickienė pasakoja, kad pirmą kartą tokio saldumyno paragavo jo kilmės šalyje: „Šis tortas kilęs iš Vokietijos. Pirmą kartą jį ten paragavau dar būdama paauglė. Vėliau, kai konditerija pasibeldė ir į mano gyvenimą, susiradusi receptą jį šiek tiek adaptavau pagal save ir pervadinau jį „Vyšniuku“.

Jos kepinį ne kartą įvertino artimieji: „Dažniausiai draugai apie šį tortą sako, kad jis yra tikras, saldus, truputį riebus, bet tuo pačiu turi ir neįkyrią rūgštumo gaidelę.“

Tortas „Vyšniukas“ arba „Juodasis miškas“

Biskvitams:

4 kiaušinių

160 g cukraus

160 g miltų

20 g kakavos

50 g aliejaus

1 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnio druskos

Biskvitams drėkinti:

200 ml vandens

60 g cukraus

šlakelio citrinų sulčių

Šokoladiniam padažui:

150 g juodojo šokolado

200 g grietinėlės (35 %)

Vyšnių įdarui:

400 g vyšnių (gali būti šaldytos)

30 g cukraus

½ citrinos sulčių

1 šaukšto vandens ar vyšnių likerio (pasirinktinai)

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

Kremui:

350 g grietinėlės (35 %)

250 g maskarponės

40 g miltinio cukraus

1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus

Papuošti:

juodojo šokolado

vyšnių arba kitų uogų

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beatos virtuvė 51 laida