Naujienų srautas

Gyvenimas2019.01.15 18:02

B. Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite, apie čanachus sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Jai šie moliniai indeliai kepimui primena vaikystę, kai juose patiekalus ruošdavo mama.

„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B. Nicholson.

Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“

B. Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.

Laidos kūrėjų nuotr.

Čanachai su dešrelėmis

Reikės:

2 svogūnų

300–400 g plonų kiaulienos dešrelių

1 morkos

1 didelio obuolio

400 g raugintų kopūstų

kmynų, šviežio čiobrelio

žiupsnio maltos kalendros

druskos, šviežiai maltų pipirų

poros saujų džiovintų slyvų

vandens

Aštrūs daržovingi čanachai

Reikės:

2 šaukštelių žaliosios kario pastos

4 česnako skiltelių

1 aitriosios paprikos

1 skardinės kokosų pieno

po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų

200 g moliūgų

200 g cukinijų

200 g saliero gumbo

150 šparaginių pupelių

4–5 slyvų

druskos, šviežiai maltų pipirų

citrinos

Gaminimo būdas – laidos įraše.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi