Gyvenimas

2019.01.20 18:00

B. Nicholson namuose šis patiekalas niekada neatsibosta: Azijos skonių įkvėpta vištiena

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2019.01.20 18:00

„Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji rekomenduoja vištieną pagardinti mažiau įprastais ingredientais, kurie sutinkami Azijos šalių virtuvėse.

„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B. Nicholson.

Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“

„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B. Nicholson.

Laidos kūrėjų nuotr.

Kokosų piene kepta višta

Reikės:

4 vištienos ketvirčių

druskos, šviežiai maltų pipirų

alyvuogių aliejaus kepimui

200–300 g sviestinio moliūgo

1 aitriosios paprikos

3–4 cm imbiero šaknies

4–6 česnako skiltelių

saujelės čiobrelių

1 skardinės kokosų pieno

200 ml vandens

žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui

bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių patiekimui

Gaminimo būdas – laidos įraše.