„Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji rekomenduoja vištieną pagardinti mažiau įprastais ingredientais, kurie sutinkami Azijos šalių virtuvėse.
„Ar yra jūsų virtuvėje toks vienas patiekalas, kuris niekada niekam neatsibosta? Mano namuose tai yra kepta višta“, – sako B. Nicholson.
Vištienos patiekalais kulinarė mėgsta palepinti ir šeimą, ir svečius: „Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi. Siūlau improvizaciją keptos vištos tema, tik skoniai nebus tradiciški – įnešime azijietiškų natų.“
„Štai kas atsitinka, kai mūsų visų mėgstama višta išvyksta atostogų į Tailandą“, – apie kokosų piene keptą vištą linksmai sako B. Nicholson.
Laidos kūrėjų nuotr.
Kokosų piene kepta višta
Reikės:
4 vištienos ketvirčių
druskos, šviežiai maltų pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
200–300 g sviestinio moliūgo
1 aitriosios paprikos
3–4 cm imbiero šaknies
4–6 česnako skiltelių
saujelės čiobrelių
1 skardinės kokosų pieno
200 ml vandens
žaliosios citrinos žievelės ir skiltelių patiekimui
bazilikų, mėtų bei kalendrų lapelių patiekimui
Gaminimo būdas – laidos įraše.