Gyvenimas

2018.12.08 22:06

„Beatos virtuvėje“ – sentimentai vaikystės skoniams: parodė, kaip išsikepti legendinius „riešutėlius“

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.12.08 22:06

Nors daugelis šiuos sausainius prisimena iš vaikystės, juos pagaminti – visai ne vaikiškas darbas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ apie sausainius „riešutėlius“ tvirtina Agnė Šurubura. Tačiau bijoti neverta, nes rezultatas, sako laidos vedėja Beata Nicholson – vertas pastangų.

„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A. Šurubura.

Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai.

„Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.

Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A. Šurubura.

Riešutėliai

Reikės:

400 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušinių

700–800 g miltų

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

Pertepti:

1 skardinės virto kondensuoto pieno

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beatos virtuvė 48 laida