Gyvenimas

2018.12.09 21:52

Vakarienę visai savaitei pasiruoškite iš anksto: B. Nicholson troškintos jautienos receptas

LRT RADIJO laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.12.09 21:52

„Paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuris paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji pataria negaišti laiko ir savaitės pietums ar vakarienei pasiruošti iš karto.

Nenorintiems ilgai darbuotis virtuvėje B. Nicholson sako, kad iš anksto pasiruošus kai kuriuos ingredientus, skanų patiekalą bus galima pagaminti itin greitai. Tam puikiai tinka lėtai keptas jautienos kumpis – kelias valandas orkaitėje kepta mėsa vėliau bus galima pagardinti kitus patieklus.

„Taip ištroškinta mėsa bus bazė, su kuria galima daryti visokius kitokius patiekalus – kesadilijas, įdaryti blynelius, dėti į sriubą, pasidaryti greitą troškinį. Aš pati paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuri paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus. Pavyzdžiui, grybų troškinį su jautiena“, – sako B. Nicholson.

Laidos kūrėjų nuotr.

Lėtai keptas jautienos kumpis

Reikės:

2 kg jautienos kumpio su kaulu

druskos, pipirų

1 šaukštelio malto kumino

1šaukštelio maltos kalendros

1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

2 svogūnų

1 česnako galvos

kelių lauro lapų

čiobrelio šakelės

1 stiklinės vandens

1 šaukšto balzaminio acto

1 šaukšto Vusterio padažo

1 šaukšto sojos padažo

Greitas jautienos troškinys su grybais

Reikės:

2 svogūnų

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

250 g rudųjų pievagrybių

1 skiltelės česnako

1 šaukštelio pomidorų padažo

1 šaukštelio garstyčių

1 šaukšto miltų

400 ml sultinio

800 g – 1 kg troškintos jautienos (kumpio)

1 kupino šaukšto grietinės

kelių šakelių krapų

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Parengė Gertrūda Stripeikytė.