Gyvenimas

2018.12.16 17:47

Šeimyninis duetas virtuvėje: Beatos Nicholson svainis pasidalino šokoladinio torto receptu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.12.16 17:47

„Tėčiams, su amžiumi, jau nebėra ką dovanoti. Todėl reikia dovanoti kažkokį potyrį“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson svainis Andrius Bložė. Būtent savo tėčiui jis pirmą kartą iškepė šokoladinį tortą su rikotos sūriu, kuriuo dabar ypatingomis progomis mėgaujasi visa šeima.

Nors žymiausia šeimos kulinarė – B. Nicholson, jos aplinkoje gaminti mėgsta ne vienas artimasis. B. Nicholson sesers Odetos vyras A. Bložė – ne išimtis.

„Laisvalaikiu, kai žmona ir vaikai išeina iš namų arba miega, jis kepa tortus. Jeigu yra kokia šventė, gali būti tikras, kad Andrius ateis gal netgi ne su vienu, o su dviem tortais, nes tai jo pomėgis ir malonumas“, – sako B. Nicholson.

Jos svainis pasidalino ypatingo skanėsto receptu – šokoladinio torto, kurį pirmą kartą iškepė tėčio gimtadienio proga. „Tėčiams, su amžiumi, jau nebėra ką dovanoti. Todėl reikia dovanoti kažkokį potyrį. Ir nedovanoju tik vieno torto, nes jei vienas nepatiks – gal patiks kitas“, – sako jis.

Šokoladinis rikotos ir grietinės tortas

Tešlai reikės:

450 g miltų

155 g kakavos

17 g valgomosios sodos

8 g kepimo miltelių

½ šaukštelio druskos

1 šaukštelio vanilinio cukraus

4 kiaušinių

350 g cukraus

350 ml pieno

350 ml pasukų

115 ml aliejaus

Kremui:

500 ml šaltos grietinės (30 %)

500 g rikotos

1 citrinos sulčių

1 pakelio vanilinio cukraus

apie 8–12 šaukštų cukraus

Glajui:

6 šaukštų sviesto

6 šaukštų cukraus

6 šaukštų kakavos

6 šaukštų vandens

Papuošti:

uogų

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beatos virtuvė 47 laida