„Tėčiams, su amžiumi, jau nebėra ką dovanoti. Todėl reikia dovanoti kažkokį potyrį“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėjos ir kulinarinių knygų autorės Beatos Nicholson svainis Andrius Bložė. Būtent savo tėčiui jis pirmą kartą iškepė šokoladinį tortą su rikotos sūriu, kuriuo dabar ypatingomis progomis mėgaujasi visa šeima.
Nors žymiausia šeimos kulinarė – B. Nicholson, jos aplinkoje gaminti mėgsta ne vienas artimasis. B. Nicholson sesers Odetos vyras A. Bložė – ne išimtis.
„Laisvalaikiu, kai žmona ir vaikai išeina iš namų arba miega, jis kepa tortus. Jeigu yra kokia šventė, gali būti tikras, kad Andrius ateis gal netgi ne su vienu, o su dviem tortais, nes tai jo pomėgis ir malonumas“, – sako B. Nicholson.
Jos svainis pasidalino ypatingo skanėsto receptu – šokoladinio torto, kurį pirmą kartą iškepė tėčio gimtadienio proga. „Tėčiams, su amžiumi, jau nebėra ką dovanoti. Todėl reikia dovanoti kažkokį potyrį. Ir nedovanoju tik vieno torto, nes jei vienas nepatiks – gal patiks kitas“, – sako jis.
Šokoladinis rikotos ir grietinės tortas
Tešlai reikės:
450 g miltų
155 g kakavos
17 g valgomosios sodos
8 g kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
350 g cukraus
350 ml pieno
350 ml pasukų
115 ml aliejaus
Kremui:
500 ml šaltos grietinės (30 %)
500 g rikotos
1 citrinos sulčių
1 pakelio vanilinio cukraus
apie 8–12 šaukštų cukraus
Glajui:
6 šaukštų sviesto
6 šaukštų cukraus
6 šaukštų kakavos
6 šaukštų vandens
Papuošti:
uogų
Gaminimo būdas – laidos įraše.