Yra patiekalų, kurie įrašyti į pasaulinę kulinarijos enciklopediją. Vienas iš jų – troškinta antiena, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Pasak jos, šis patiekalas puikiai tiks labai išalkusiems ir tiems, kuriems reikia energijos, ypač tiks norintiems sušilti šaltuoju metų laiku.
„Cassoulet“ (liet. – kasulė) – tai turtingo skonio prancūziškas troškinys, kuriame – antiena, kiaulienos dešrelės, pupelės. Jo užvalgius galime eiti skaldyti malkas – tai sotus šaltojo metų laiko patiekalas“, – sako B. Nicholson.
Tiesa, tradicinį variantą ji lėkštėje pateikia savaip: „Vietoje pupelių aš naudoju perlines kruopas – jos su antimi sutaria kaip geriausios draugės.“
„Jei norite naujų įspūdžių ir išmėginti kažką naujo – labai rekomenduoju šitaip ištroškinti anties kulšeles“, – pataria B. Nicholson ir teigia, kad pagal šį receptą pagaminta, vyne ir sultinyje ilgai troškinta antiena pamaitins net labiausiai išalkusius.
Prancūziškai troškintos ančių kulšelės („cassoulet“)
Reikės:
4 ančių kulšelių
400 g plonų kiaulienos dešrelių
druskos, pipirų
3 morkų
2 saliero stiebų
1 svogūno
3 skiltelių česnako
kelių lauro lapų
čiobrelio šakelės
1 šaukšto pomidorų pastos
300 ml raudonojo vyno
100 g perlinių kruopų
500 ml sultinio ar vandens
Gaminimo būdas – laidos įraše.
Parengė Gertrūda Stripeikytė.