Naujienų srautas

Gyvenimas2019.01.04 19:35

Klasikiniai prancūziški skoniai – pasiekiami ranka: B. Nicholson dalinasi ypatingu antienos receptu

Yra patiekalų, kurie įrašyti į pasaulinę kulinarijos enciklopediją. Vienas iš jų – troškinta antiena, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Pasak jos, šis patiekalas puikiai tiks labai išalkusiems ir tiems, kuriems reikia energijos, ypač tiks norintiems sušilti šaltuoju metų laiku.  

„Cassoulet“ (liet. – kasulė) – tai turtingo skonio prancūziškas troškinys, kuriame – antiena, kiaulienos dešrelės, pupelės. Jo užvalgius galime eiti skaldyti malkas – tai sotus šaltojo metų laiko patiekalas“, – sako B. Nicholson.

Tiesa, tradicinį variantą ji lėkštėje pateikia savaip: „Vietoje pupelių aš naudoju perlines kruopas – jos su antimi sutaria kaip geriausios draugės.“

„Jei norite naujų įspūdžių ir išmėginti kažką naujo – labai rekomenduoju šitaip ištroškinti anties kulšeles“, – pataria B. Nicholson ir teigia, kad pagal šį receptą pagaminta, vyne ir sultinyje ilgai troškinta antiena pamaitins net labiausiai išalkusius.

Prancūziškai troškintos ančių kulšelės („cassoulet“)

Reikės:

4 ančių kulšelių

400 g plonų kiaulienos dešrelių

druskos, pipirų

3 morkų

2 saliero stiebų

1 svogūno

3 skiltelių česnako

kelių lauro lapų

čiobrelio šakelės

1 šaukšto pomidorų pastos

300 ml raudonojo vyno

100 g perlinių kruopų

500 ml sultinio ar vandens

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Parengė Gertrūda Stripeikytė.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi