Gyvenimas

2018.10.29 10:10

Šaltiems rudens vakarams – du B. Nicholson moliūgų sriubos variantai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.10.29 10:10

Moliūgas ir bulvė – rudens daržovių karalius ir karalienė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako Beata Nicholson. Šį rudenį ji rekomenduoja pasigaminti net du moliūgų sriubos variantus. Vienas, kuriame vos keli produktai, labai patiks vaikams, o kitas, įkvėptas Azijos virtuvės, patiks aštraus maisto gerbėjams.

„Nėra nuostabesnio dalyko nei moliūgų sriuba“, – apie jaukius rudens malonumus kalba B. Nicholson. Ji pataria sezonines daržoves panaudoti sriubai.

„Pristatau dvi savo mėgstamiausias sriubas iš moliūgų – viena paprasta, bet ne prasta, nes joje mažai ingredientų, o skonio – daug. Ji labai patinka vaikams ir tiems, kurie nemėgsta aštrių patiekalų. Kita – ryškesnių, Azijos virtuvės įkvėptų skonių sriuba su aitriąja paprika ir krevetėmis“, – rudens vakarą praleisti virtuvėje kviečia B. Nicholson.

Pasak jos, gaminant moliūgą svarbu jį visų pirma iškepti orkaitėje – taip atsiskleidžia visos skoninės savybės, moliūgas tampa saldesnis.

Laidos kūrėjų nuotr.

Minimalistinė moliūgų sriuba

Reikės:

1 sviestinio moliūgo

alyvuogių aliejaus, druskos

2 svogūnų

1 česnako skiltelės

1–1,5 l vandens

šviežiai malto muskato

50–100 ml grietinėlės

šviežiai maltų pipirų

šlakelio citrinos sulčių

Laidos kūrėjų nuotr.

Azijietiška moliūgų sriuba

Reikės:

100–200 g skaldytų žirnių

4 šaukštų kokosų aliejaus

2 svogūnų

4 česnako skiltelių

imbiero šaknies

1 aitriosios paprikos

2 šaukštų kario miltelių

1 kepto sviestinio moliūgo

1 skardinės kokosų pieno

300–400 g atšildytų nevirtų krevečių

1 žaliosios citrinos

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Parengė Gertrūda Stripeikytė.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.