Gyvenimas

2018.10.16 10:15

B. Nicholson: traškios vištienos blauzdelės – vaikų ir vyrų favoritės

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.10.16 10:15

Maistą verdant riebaluose, susidaro traški plutelė, todėl visa drėgmė išlieka viduje, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Ji sako, kad pati dažnai riebaluose virtu maistu savo šeimos nelepina, tačiau rekomenduoja taip pasigaminti vištienos blauzdeles, kurioms skonį suteikia kiekvienoje virtuvėje turimi prieskoniai.

Prieš kelerius metus B. Nicholson keliavo po Aziją – ten ją nustebino gatvės maistas, kepamas riebaluose – tai ir pyragėliai, ir blynai, įvairiausi paplotėliai ir mėsa.

„Žinoma, virimas riebaluose ir pas mus ganėtinai populiarus – visi žinome žagarėlius ar spurgas – tai mūsų tradicijos dalis, bet tuo nesimėgaujame kasdien. Aš taip pat savo šeimos nelepinu tokiu maistu, nebent keletą kartų per metus“, – sako ji.

Tiesa, retai patiekalus tokiu būdu B. Nicholson gamina ne tik dėl to, kad tai nesveikas maistas: „Tiesą sakant, maistą verdant riebaluose, aplink jį susidaro traški plėvelė, todėl visa drėgmė susilaiko viduje. Riebaluose kepta vištiena su traškia plutele – visame pasaulyje populiarus patiekalas.“

Nors visi galvoja, kad šio patiekalo tėvynė Amerika, į ją tradiciją taip kepti mėsą atnešė škotai – jie pirmieji pradėjo kepti mėsą taukuose, sako laidos vedėja ir siūlo receptą, kuris itin džiugina vaikus ir vyrus.

Laidos kūrėjų nuotr.

Traškios vištų blauzdelės (6–8 porcijos)

Reikės:

1 kg vištos blauzdelių

2 stiklinių kefyro

po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako

6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų

3 šaukštų bulvių krakmolo

druskos, pipirų

gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių

1 l rapsų aliejaus kepimui

Garnyrui:

1 kg batatų

druskos, pipirų

alyvuogių aliejaus

Kopūstų salotoms:

1 nedidelio kopūsto

druskos, šviežiai maltų pipirų

½ citrinos sulčių

2 morkų

1 saliero gumbo

3 šaukštų graikiško jogurto

3 šaukštų majonezo

žiupsnio kmynų

kelių šaukštų marinuotų kaparėlių

Paruošimo būdas – laidos įraše.