Gyvenimas

2018.10.11 19:00

B. Nicholson: jei atsibodo kugelis – išbandykite cukinijų apkepą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.10.11 19:00

„Kai rašiau savo kepinių knygą, metus valgiau pyragus, pyragaičius, tortus, duoną, keksiukus, sausainius, o paskui užsinorėjau daržovių“, – apie idėją išmėginti cukinijų apkepą pasakoja LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Pasak jos, tokiam apkepui puikiai tiks ir ilgiau namuose užsistovėjusios cukinijos, o skonis primins lietuvių pamėgtą kugelį.

„Panašius apkepus kepa Balkanų šalyse. Neseniai mačiau, kaip viena močiutė kepa apkepą, tik jame kopūstai, cukinija, paprika – sutarkuojamos daržovės, tada viskas apjungiama kiaušiniais“, – pasakoja B. Nicholson.

Pirmiausia šį apkepą jai pagamino sesuo. Tiesa, iš pradžių Beata recepto atžvilgiu buvo skeptiška: „Tik kai paragavau, supratau, kad jis nuostabus – bulvinių plokštainių mylėtojams net atstoja kugelį. Be to, jam tinka ir šiek tiek „pagyvenusios“ cukinijos, ir šviežios.“

Cukinijų apkepas su sūriais (8 porcijos)

Reikės:

2 svogūnų

geros saujos krapų ir laiškinių svogūnų

3–4 cukinijų (apie 1,5 kg)

druskos, šviežiai maltų pipirų

100–150 g kepto varškės sūrio

100 g fetos ar brinzos

100 g čederio

5–6 kiaušinių

120 g speltų miltų

aliejaus kepimo formai

Paruošimo būdas – laidos įraše.