Gyvenimas

2018.10.12 18:00

Beata Nicholson siūlo pasigaminti „Snickers“ tortą, kuris tiks bet kokia proga

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.10.12 18:00

Tai tikrai labai populiarus tortas, kuris turi ir paslaptį, ragaudama klaipėdietės Gražvilės Grygalytės firminio „Snickers“ torto, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Pasak jos, karamelės, šokolado, plaktos grietinėlės ir sūdytų žemės riešutų skoniai sužavėtų visus artimuosius.

Viena jauniausių laidos rubrikos „Mano firminis tortas“ dalyvė G. Grygalytė sako, kad dabar prieš kiekvieną šventę galvos sukti nebereikia – visuomet ant stalo puikuojasi būtent šis kepinys.

„Šį tortą pirmą kartą iškepiau Kalėdoms būdama 17 metų – visi buvo labai nustebę. Tuomet pradėjau jį daryti visoms šventėms. Pirmą kartą tortą dariau pagal receptą, rastą internete, bet paskui pakeičiau pagal save. Tai tikrai nėra tortas, kurį labai sunku padaryti, todėl nereikia išsigąsti“, – sako ji.

Net trimis kremais perteptas tortas įspūdį paliko ir B. Nicholson: „Tai tikrai labai populiarus tortas, kuris turi savyje paslaptį.“

Tortas „Snickers“

Biskvitams reikės:

2 kiaušinių

200 g cukraus

200 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno

200 g grietinės (20–30 %)

200 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

Šokolado pertepimui:

150 g pieniško šokolado

1,5 šaukšto rapsų arba saulėgrąžų aliejaus

Grietinėlės kremui:

450 g šaltos grietinėlės (30–35 %)

2 šaukštų cukraus

2 šaukštų citrinos sulčių

Karameliniam kremui:

70 g minkšto sviesto

200 g šilto karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno

poros saujų kepintų, sūdytų žemės riešutų

Sirupui:

virinto vandens, cukraus pagal skonį ir citrinos sulčių

Tortui papuošti:

200 g minkšto sviesto

150–200 g saldinto sutirštinto pieno

Šokolado liejiniams:

100 g pieninio arba juodojo šokolado

1 šaukšto aliejaus

Dekoracijoms:

sūdytų žemės riešutų

1 šokoladukas „Snickers“

sausainių „Oreo“ 

Gaminimo būdas – laidos įraše.

Beatos virtuvė 41 laida