Naujienų srautas

Gyvenimas2018.07.25 18:33

Italijos skoniai namuose: nuo makaronų su trumais iki saldžių migdolų

Abrucų regiono, ypač L`Akvilos apylinkių, virtuvė įvairi, soti ir šiek tiek panaši į lietuvišką, sako italas Federico Baglini. „Ant abruciečių stalų netrūksta mėsos, o rankomis gaminti makaronai gardinami ypač brangiais požeminiais grybais trumais“, – pasakoja F. Baglini ir dalijasi nesunkiai paruošiamų patiekalų receptais.

Maltagliati makaronai su baravykais ir trumais

Produktai:

  • 500 g naminių makaronų maltagliati (tinka ir kita rūšis)
  • 300 g baravykų
  • 150 ml jautienos sultinio
  • 30 g trumų
  • 1 skiltelė česnako
  • šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus

Gaminimas

  • Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi, sutrinti ir suberti česnaką ir apskrudinti. Suberti riekelėmis supjaustytus baravykus ir kepinti 2 minutes aukštoje temperatūroje.
  • Plonomis riekelėmis supjaustyti su į keptuvę suberti trumus, supilti jautienos sultinį ir kepti 5 minutes nuolat maišant.
  • Atskirame puode išvirti makaronus (jei makaronai švieži, užtenka vos kelių minučių).
  • Išvirusius makaronus nukošti ir suberti į keptuvę su paruoštu baravykų ir trumų padažu.
  • Patiekti užtarkavus parmidžano sūrio.

D. Smagurauskaitės nuotr.

Troškinta aviena

Produktai:

  • 1 kg avienos
  • 2 lauro lapeliai
  • 1 šakelė rozmarino
  • 750 ml balto vyno
  • 1 svogūnas
  • 1 saliero kotas
  • 1 morka
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 valg. šaukštas smulkintų petražolių
  • 2 šalavijo lapeliai
  • 150 ml pomidorų pastos
  • šiek tiek aštriųjų pipirų, druskos ir alyvuogių aliejaus

Gaminimas

  • Įkaitintoje keptuvėje kartu su lauro lapeliais ir rozmarinu apkepinti kubeliais supjaustytą avieną.
  • Į puodą supilti 350 ml baltojo vyno ir 350 ml vandens, sudėti apkepintą avieną ir virti apie valandą ant žemos ugnies. Jei susidaro putos – nugriebti.
  • Į puodą su mėsa supilti likusį vyną ir stiklinę vandens, suberti supjaustytas daržoves ir prieskonius. Viską gerai išmaišyti. Jei trūksta, įdėti druskos. Troškinti dar apie valandą.
  • Patiekti moliniuose indeliuose su namine duona.

Saldūs Abrucų „akmenėliai“

Produktai:

  • 1 kg migdolų
  • 900 g cukraus
  • 30 g kakavos
  • 150 ml vandens

Gaminimas

  • Orkaitėje arba specialioje keptuvėje apskrudinkite migdolus.
  • Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Tirpinkite ant žemos ugnies. Prieš baigiant suberti kakavos miltelius ir gerai išmaišyti.
  • Suberti apskrudintus migdolus į cukraus masę ir labai kruopščiai išmaišyti.
  • Stalą ar kitą lygų paviršių padengti kepimo popieriumi, paskleisti migdolus taip, kad nebūtų sulipę vienas su kitu ir laukti, kol išdžius.
  • Saugoti stikliniame inde sausoje ir vėsioje vietoje.

Chuttersnap/Unsplash nuotr. Plačiau apie Abrucų regiono virtuvę skaitykite čia.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi