Gyvenimas

2018.03.30 17:12

Po švenčių – kalnai nesuvalgyto maisto: kaip nešvaistyti

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2018.03.30 17:12

Margučių ir kitų vaišių ant Velykų stalo dažniau atsiranda daugiau nei žmonių, kurie galėtų visa tai suvalgyti. Ką daryti, kai šventė praeina, o maisto – lieka?

„Mūsų stalas yra ypatingai gausus, ypač – per šventes“, – pabrėžia Lietuvos vartotojų instituto prezidentė Zita Čeponytė. 

Pasak jos, per tokias dideles šventes visame pasaulyje išmetama ketvirtadaliu daugiau maisto.  O lietuviai per metus išmeta maždaug po 50 kilogramų maisto. 

„Mes, lietuviai, nepripažįstame, kad švaistome maistą ir tai yra problema, nes, pavyzdžiui, likusios sriubos išpylimas ar kažkokių likučių išmetimas mums dar neatrodo kaip maisto švaistymas“, – komentavo Z. Čeponytė. 

Patarimai, kaip nešvaistyti maisto – įraše.