Gyvenimas

2018.01.21 11:47

Grikiai senoviniu stiliumi: viena gudrybė kaipmat pagerins skonį

„Bevartydama senuosius receptus ir besiruošdama ypatingoms laidoms, kurioms įkvėpimo ieškau tarpukario Lietuvoje, radau vieną labai įdomų grikių receptą“, – savo laidoje pasakoja kulinarė Beata Nicholson ir žiūrovams siūlo patiems išmėginti vieną gudrybę, kuri pakeis įprastą grikių skonį.

Anot kulinarės, recepte pasakojama, kad pirmiausia grikius reikia paspirginti su šonine puode, o tada, užpylus juos sultiniu, pašauti į pečių.

Šiam patiekalui paruošti prireiks šalto rūkymo šoninės, poro, grikių kruopų, morkų, moliūgo, žiupsnelio druskos ir pipirų, stiklinės jautienos sultinio ir stiklinės vandens.

Visas receptas – vaizdo įraše.