Gyvenimas

2018.01.15 16:30

Senoviniai „arbūzų“ sklindžiai su slaptu ingredientu padaže

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2018.01.15 16:30

„Nauja yra pamiršta sena. Kai pirmą kartą iškepiau šiuos moliūgų, anksčiau lietuvių vadintų arbūzais, sklindžius, pagalvojau, koks puikus yra šis receptas ir kokie skanūs yra sklindžiai!“, – sako Beata Nicholson ir LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ atskleidžia senovinį receptą.

Sklindžiams pasigaminti prireiks moliūgo, karšto pieno, pilno grūdo kvietinių miltų, šaukštelio cukraus, žiupsnio druskos, kiaušinių, aliejaus kepimui.

„Su kuo valgysite sklindžius, žinoma, kiekvieno jūsų reikalas. Pavyzdžiui, man labai patinka juos ragauti su spirgučiais“, – sako B. Nicholson ir čia pat priduria, jog jiems pasigaminti prireiks šoninės, smulkiai supjaustyto svogūno, sviesto ir vieno slapto ingrediento.

Receptas – vaizdo įraše.