Gyvenimas

2021.12.08 19:29

Kaip per sviestą – lengva ir greita kelionė į virtuvės olimpą: aštri maltos mėsos sriuba

knygos ištrauka
LRT.lt2021.12.08 19:29

Debiutinėje knygoje „Kaip per sviestą. Lengva ir greita kelionė į virtuvės olimpą su Running Vita“ Vita Marija Murėnaitė virtuvės naujokus supažindina su maisto ruošimo pradžiamoksliu, dalijasi šimtus kartų išbandytais receptais ir duoda patarimų, praversiančių ir pažengusiems maisto gamintojams.

Lyg svarbiausią vadovėlį šią knygą turėtų pasiimti iš namų išsikraustantis studentas ir nedrąsius bandymus prie viryklės pradedanti paauglė, įkvėpimo joje ras rutinos lėkštėje nuvarginti ir vaikystės skonių pasiilgę.

BALTO leidybos namai dalijasi knygos receptu:

Aštri maltos mėsos sriuba

1 porcijai reikės:

· 1 mažo raudonojo svogūno

· 2 cm dydžio imbiero šaknies gabaliuko

· 2 skiltelių česnako

· 1 aitriosios paprikos

· ½ šaukštelio druskos

· 2 šaukštų aliejaus (rapsų, saulėgrąžų, o geriausia – sezamų sėklų)

· 1 šaukštelio pomidorų pastos

· 100 g maltos kiaulienos ir jautienos lygiomis dalimis

· 2 šaukštų žuvies padažo (fish sauce)

· 1 šaukštelio rudojo cukraus

· 300 ml vandens

· 50 g stiklinių makaronų (ryžių arba spindulinių pupuolių (mung pupelių)

· skrudintų sezamų sėklų, šviežių kalendrų, svogūnų laiškų ir žaliosios citrinos patiekti

Procesas:

1. Svogūną, imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir druską sutrink elektriniu smulkintuvu arba
prieskonių grūstuvėje iki vientisos masės.
2. Puode įkaitink aliejų, sukrėsk prieskonių masę, pomidorų pastą ir pakepink 1 min.
3. Tuomet sudėk į puodą maltą mėsą, supilk žuvies padažą, suberk cukrų. Maišyk medine
mentele ir kepink ant didelės kaitros dar 5 min. arba kol mėsa apskrus ir taps biri.
4. Supilk vandenį, įdėk makaronus ir kantriai palauk dar porą minučių, kol šie išbrinks.
5. Viskas! Pabarstyk sezamų sėklomis, susmulkintomis kalendromis, supjaustytais
svogūnų laiškais ir patiek su žaliosios citrinos skiltele.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt