Gyvenimas

2021.12.03 18:32

Vietoj Kalėdų tradicija tapusių imbierinių sausainių – prabangesnė jų versija pagal Beatą Nicholson

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.12.03 18:32

„Speculoos“ – taip vadinasi sausainiai, kurių gausite prie kavos Belgijoje ar Prancūzijoje. O štai jų receptu pasidalijusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson juos vadina tiesiog prabangia šventinių imbierinių sausainių versija.

Į sausainių tešlą dedama nemažai sviesto, cukraus, kiaušinių ir prieskonių. „Tešla minkšta ir įnoringa, ją pašaldę pagaminsime gražių, skanių sausainukų“, – sako laidos vedėja. Tešlą iki vientisos masės ištrinkite ranka. Nenaudokite plakiklio, mat jis į tešlą pripūs oro, įspėja B. Nicholson.

Pasiruoškite prieskonius: žiupsnelį maltų gvazdikėlių, cinamono, druskos. Paruoštą tešlą porą valandų palaikykite šaldytuve, o tada miltais pabarstykite stalą ir pradėkite kočioti.

Sausainius kepkite tokios formos, kokios tik panorėsite. B. Nicholson dalijasi ir dar viena gudrybe – paimkite indaujoje laikomą krištolinę taurę ar kitą indą ir ant sausainio palikite įspaudą. Tiesa, prieš tai stiklinę apvoliokite miltais, kad neprikibtų.

„Sausainiai riebūs ir saldūs, laikosi ilgai. Galite iš anksto prikepti ir dovanoti. Maloniai kvepia ir tinka su kava ar arbata“, – sako B. Nicholson ir kviečia išbandyti receptą.

Belgiškiems sausainiams „Speculoos“ reikės:

3 kiaušinių,

300 g nerafinuoto cukranendrių cukraus,

200 g sviesto,

1 šaukštelio maltų gvazdikėlių,

1 šaukšto malto cinamono,

druskos,

400 g miltų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

miltų stalviršiui pabarstyti.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

It prabangūs imbieriniai sausainiai: belgiškų „Speculoos“ receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt