Gyvenimas

2021.11.30 08:00

Augalinė mityba. Nori – gali atrasti: bananiniai blyneliai

LRT.lt2021.11.30 08:00

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Šią savaitę kviečiame išbandyti bananinius blynelius.

Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų, rašoma organizacijos pranešime. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Lengvai saldūs, su riešutiniu poskoniu ir purūs blyneliai – puikus pusryčių pasirinkimas. Bananai yra nerealus ingredientas veganiškoje virtuvėje, suteikia ne tik natūralaus saldumo, bet ir puikiai pakeičia kiaušinį. Paskaninkite blynelius šokoladu, riešutų sviestu, mėgiama uogiene ar uogomis!

Reikės:

1 prinokusio banano

50 g riešutų sviesto

100 g kvietinių miltų

½ a. š. kepimo miltelių

2 v. š. klevų sirupo (tiks ir agavų ar kitas sirupas)

150 ml sojų ar migdolų pieno

1 v. š. neutralaus skonio aliejaus

Kaip gaminti:

Sutriname bananą šakute ir sumaišome su riešutų sviestu ir klevų sirupu.

Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome.

Po truputį supilame pieną ir vis maišome, kol pasidarys vientisa masė.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir su šaukštu dedame blynus (~2 v. š. blynui).

Kepame apie 2-3 min., kol paviršiuje atsiras skylutės, tada apverčiame ir kepame dar keletą minučių.

Patiekiame su mėgiamais priedais ir skanaujame!

Skanaus!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui 22 Challenge.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt