Gyvenimas

2021.11.09 08:07

Patiks sriubų mėgėjams: Beata Nicholson rodo, kaip išvirti prancūzišką pupelių sriubą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.11.09 08:07

„Pavalgęs sriubos jautiesi pilnas laimės, gyvenimo ir gerų ingredientų“, – įsitikinusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Šįsyk ji kviečia pasigaminti prancūzišką pupelių sriubą.

Sriubai reikės 200–300 g šviežių pupelių. „Jeigu neturite laiko, pamiršote pupeles užsimerkti, išsivirti, neturite šviežių, nepabijokite panaudoti konservuotų pupelių“, – sako laidos vedėja.

Ypatingo skonio ir aromato sriubai suteiks pesto padažas. Jį paruošite vos iš trijų ingredientų – baziliko, česnako ir druskos.

„Sriuba yra maistas, kupinas daržovių, gėrio, jaukumo“, – šypteli B. Nicholson ir siūlo išbandyti prancūzišką pupelių sriubą.

Pupelių sriubai „Soupe au Pistou“ reikės:

200–300 g šviežių pupelių,

lauro lapų,

300–400 g šparaginių pupelių,

1 cukinijos,

1 poro,

4 pomidorų,

700 ml daržovių sultinio,

alyvuogių aliejaus,

didelės saujos bazilikų lapelių,

1–2 česnako skiltelių,

druskos,

juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Dubenėlis šilumos ir jaukumo: gardžios prancūziškos pupelių sriubos receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt