Gyvenimas

2021.10.22 20:04

Dėl šio recepto pašėlo net Beatos Nicholson draugės: išbandykite traškias kalafiorų salotas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.10.22 20:04

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson tikra – iš kalafioro galima išvirti puikią sriubą, jį galima iškepti orkaitėje, valgyti žalią arba pasigaminti fantastiškas salotas. Būtent salotų receptu ir dalijasi laidos vedėja.

„Pademonstruosiu salotas, nuo kurių pašėlo visos mano draugės ir sakė: „Recepto!“ – juokiasi B. Nicholson. Salotoms reikės smulkinto kalafioro, taip pat šviežių agurkų.

Jeigu jų neturite, galite keisti raugintais ar marinuotais agurkais. Tesa, B. Nicholson turi patarimą: „Kad salotos nebūtų labai vandeningos, agurką perpjaunu pusiau ir išskobiu sėklytes.“

Visgi vien daržovėmis gyvas nebūsi, sako laidos vedėja. Todėl ji į salotas deda baltymų – konservuotų avinžirnių arba pupelių.

Salotų padažas ruošiamas iš kaparėlių, petražolių, obuolių acto, razinų ir alyvuogių aliejaus. „Paskutinė puošmena ir skanumas – kepintos saulėgrąžos. Jos bus kaip karūna šiam nuostabiam žiediniam kopūstui“, – sako B. Nicholson. Kaip paruošti salotas, žiūrėkite laidos įraše.

Traškioms žiedinių kopūstų salotoms reikės:

1 žiedinio kopūsto,

2 salierų stiebų,

1 agurko,

1 skardinės konservuotų avinžirnių,

saujos petražolių lapelių,

saujos razinų,

2 šaukštų kaparėlių,

2–3 šaukštų obuolių acto,

1 česnako skiltelės,

4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos,

pusės šaukštelio malto cinamono,

1 šaukštelio malto kumino,

saujos gliaudytų saulėgrąžų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Rudeniškas įkvėpimas: traškios kalafiorų salotos
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt