Gyvenimas

2021.10.20 08:31

„Beatos virtuvėje“ – it Žebriūno filme: riešutų duona patiks tiems, kurie žiūri, ką deda į lėkštę

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.10.20 08:31

„Šis receptas tiems, kurie stebi savo mitybą, žiūri, kad vienas kitas tortas nepatektų į lėkštę“, – taip receptą, įkvėptą lietuviško filmo „Riešutų duona“, pristato LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson.

Pasak B. Nicholson, riešutų duona – greitai pagaminamas ir gardus patiekalas. „Avižos, riešutai, sėklos, linų sėmenys – to kiekvieną dieną reikia geram virškinimui, gerai savijautai, tinkamam cukraus kiekiui kraujyje“, – sako laidos vedėja.

Beje, ši duona gardi ne tik šviežia – ją galima plonai supjaustyti, padžiovinti ir pasidaryti gardžių traškučių. „Mielieji, kiek darbo yra šią duoną sukramtyti“, – įspėja B. Nicholson ir tikina: šiek tiek pasisukioję virtuvėje, rezultatu tikrai liksite patenkinti.

Riešutų duonai reikės:

150 g saulėgrąžų ir moliūgų sėklų,

100 g linų sėmenų,

50 g lazdynų riešutų,

150 g avižinių dribsnių,

2 šaukštų ispaninių šalavijų sėklų,

4 šaukštų gysločių luobelių,

1 šaukštelio druskos,

1 šaukšto medaus.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Lengvas, sveikas ir skanus receptas – riešutų duona su labai mažai angliavandenių
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt