Gyvenimas

2021.10.14 08:40

„Beatos virtuvėje“ – paprastai paruošiamas džemas, tiksiantis ir prie mėsos, ir ant sumuštinio

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.10.14 08:40

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ herojus prodiuseris Vilius Tamošaitis laisvalaikiu mielai sukasi virtuvėje. Su laidos žiūrovais jis pasidalijo obuolių, apelsinų ir spanguolių pagardo receptu – šis džemas puikiai tiks ir prie šventinių patiekalų, ir pagardins kasdieninį sumuštinį.

Gera spalva, fantastiškas kvapas, paprasti ingredientai – toks yra lengvai paruošiamas obuolių, apelsinų ir spanguolių džemas, kurio receptu „Beatos virtuvėje“ pasidalijo V. Tamošaitis.

Anot jo, pagardas itin dera prie paukštienos patiekalų, tačiau tikrai nebūtina laukti švenčių ar kol ant stalo ims garuoti kepta antis – džemas gali paįvairinti ir kasdieninius patiekalus. Pavyzdžiui, paskaninti rytinę bandelę ar skrebutį.

Na, o jeigu norisi gurmaniškesnio varianto, orkaitėje per 20 minučių iškepkite kamamberą, įvyniotą į šoninę. Sūrį pagardinkite savo gamybos džemu. „Aš mėgstu išraiškingą skonį. Pagardas, sūris – ir turime puikią kompoziciją“, – sako receptu pasidalijęs V. Tamošaitis.

Obuolių, apelsinų ir spanguolių pagardui reikės:

400 ml raudonojo vyno,

2 cinamono lazdelių,

20 kvapiųjų pipirų,

10 gvazdikėlių,

10 kardamonų ankščių,

1 apelsino žievelės,

2 apelsinų sulčių,

400 g spanguolių,

400 g obuolių,

300 g cukraus.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Vilius Tamošaitis kuria ne tik muziką, bet ir pagardus, kurie tiks ir šventiniams patiekalams, ir kasdieniam sumuštiniui
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt