Gyvenimas

2022.01.14 20:27

„Beatos virtuvėje“ – sveikesni makaronai: išbandykite receptą su kalafiorų kremu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2022.01.14 20:27

„Manome, kad makaronai nėra gerai. Nieko panašaus! Jie gali būti sveikesni, pavyzdžiui, visų grūdo dalių makaronai. Juose daugiau skaidulų“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Ji dalijasi sveikesnių makaronų receptu ir kviečia išbandyti Italijoje populiarių „Carbonara“ makaronų alternatyvą.

„Makaronų labai svarbu nepervirti. Italų metodas „al dente“ yra svarbus, mat ne iki galo išvirtas makaronas lėčiau virškinamas ir todėl yra naudingesnis“, – makaronų gamybos paslaptimis dalijasi B. Nicholson. Ir nors mažieji, išvydę tamsiai rudos spalvos makaronus, neretai ima raukytis, laidos vedėja ragina: „Nepasiduokime, mamos ir tėveliai.“

B. Nicholson siūlo nebijoti improvizuoti ir pasigaminti italų pamėgto „Carbonara“ makaronų padažo alternatyvą su kalafioru ir pievagrybiais. „Labai skanu, sveika ir maistinga“, – sako laidos vedėja.

Beje, kalafiorų padažas puikiai dera ir prie grikių, tad tikrai nenusivils ir tie, kurie kruopas mėgsta labiau nei makaronus. Skanaus!

Makaronams su žiedinių kopūstų padažu reikės:

300 g žiedinių kopūstų,

poro baltosios dalies,

4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus,

300–400 ml sultinio,

400 g visų grūdo dalių makaronų,

250 g pievagrybių,

2 česnako skiltelių,

čiobrelių šakelių,

petražolių,

druskos,

juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Visiems pažįstama „Carbonara“ – sveikesniu stiliumi: kalafiorai taps padažu, o pievagrybiai – šonine
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt