Gyvenimas

2021.11.26 18:05

Beatos Nicholson virtuvėje – kepto viščiuko receptas iš kartvelų lūpų: prie patiekalo siūlo neeilinį padažą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.11.26 18:05

Keptuvėje keptas viščiukas su pieno ir česnakų padažu – tokio įmantraus patiekalo receptu pasidalijo LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ herojai, Kaune gyvenantys kartvelai Nati ir Šmagi.

Šis patiekalas kilęs iš Škmerio – mažo kaimelio Sakartvele. Tiesa, dabar jo paragauti galima dažname restorane. Ir nors Lietuvoje toks derinys neįprastas, kartvelai tikina – kepto viščiuko riebalai itin dera su pienu ir česnakais.

Kartvelai šiam patiekui pataria nenaudoti alyvuogių aliejaus, mat per intensyvus jo skonis viščiuką gali pagadinti. Todėl geriau rinktis neutralaus skonio ir aromato aliejų. Beje, kuo viščiukas jaunesnis, tuo patiekalas pavyks gardesnis.

Marinuotą viščiuką šaldytuve laikykite parą, tačiau iškepsite jį gana greitai. „Paprastas, bet genialus“, – taip apibūdinamas šis patiekalas. Kaip jį paruošti, žiūrėkite laidos įraše.

Viščiukui „Tabaka“ reikės:

1 kukurūzinio viščiuko,

pusės citrinos sulčių,

saulėgrąžų aliejaus,

maltos saldžiosios paprikos,

aitriųjų paprikų skiedrelių,

maltų kalendrų sėklų,

prieskonių „Utskho suneli“,

smulkinto česnako,

druskos.

Padažui:

1 stiklinės grietinėlės,

1 šaukšto smulkinto česnako,

druskos,

kalendrų lapelių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Vištiena kartveliškai: receptą pristato šios šalies restorano Kaune įkūrėjas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt