Gyvenimas

2021.10.08 21:40

Sukluskite, jei pabodo cukinijos ar moliūgai: „Beatos virtuvėje“ – mėsa įdarytas baklažanas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.10.08 21:40

Baklažanas – stebuklinga daržovė, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Įkvėpta Sakartvelo skonių, ji rodo, kaip paruošti jautiena įdarytą ir šiltais prieskoniais pagardintą baklažaną.

Gaminant baklažaną, svarbūs keletas dalykų, sako B. Nicholson. „Baklažaną labai svarbu gerai iškepti. Jis mėgsta aliejų – kepamas ant keptuvės, sugeria neįsivaizduojamą aliejaus kiekį. Nebijokite, vėliau jį atiduoda, o pats prisigeria įvairiausių skonių ir kvapų“, – pasakoja laidos vedėja.

Mėsą baklažano įdarui B. Nicholson pakepina su aitriąja ir saldžiąją paprikomis. „Paprikos atlieka prieskonių vaidmenį, jos sukeps ir suteiks mėsai gilesnio skonio“, – sako laidos vedėja.

Dar vienas dalykas, kurį pravartu įsidėmėti, – prie baklažanų puikiai dera pomidorai. Jų prireiks ir šiame recepte. Kaip paruošti įdarytą baklažaną, žiūrėkite laidos įraše.

Mėsa įdarytiems baklažanams reikės:

alyvuogių aliejaus,

2 baklažanų,

1–2 šaukštelių maltų kalendrų sėklų,

1–2 šaukštelių malto kumino,

pusės šaukštelio malto cinamono,

4 česnako skiltelių,

1 aitriosios paprikos,

1 saldžiosios paprikos,

500 g maltos jautienos,

druskos,

juodųjų pipirų,

fetos,

kietojo sūrio,

kalendrų lapelių.

Pomidorų salotoms:

4 pomidorų,

1 skiltelės česnako,

kalendrų, bazilikų lapelių,

druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beatos improvizacija Sakartvelo virtuvės tema: jautiena įdarytas baklažanas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt