Gyvenimas

2021.11.24 08:34

Beatos Nicholson idėja lengviems pietums ar vakarienei – ryškiaspalviai burokėlių kotletukai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.11.24 08:34

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja šįsyk kviečia paragauti skaniausių kada nors valgytų burokėlių kotletukų. Jų receptu pasidalijo nuo 1997-ųjų Kauno „Vilties“ vaistinės arbatinėje, siūlančioje paskanauti veganiško maisto, dirbanti šefė Ida.

Per stambią burokinę tarką sutarkuokite burokėlius, įdėkite kruopų, masę pagardinkite pipirais, druska, kalendra ir formuokite kotletukus. „Kai kepsite namuose, tik ne ant didelės ugnies, nes burokas greitai dega“, – įspėja recepto autorė.

Tiesa, daržovių kotletams tinka ne tik burokai, bet ir špinatai, lapiniai kopūstai, brokoliai, kalafiorai – daržovių masę suriša kruopos ir džiūvėsėliai, o paskanina sojos padažas. Beje, pastarasis šiek tiek nuslopina ir burokėlių saldumą.

Kaip pasigaminti ryškiaspalvius burokėlių kotletus, žiūrėkite laidos įraše.

Burokėlių kotletams reikės:

500 g virtų burokėlių,

300 g virtų miežinių kruopų,

30 ml sojos padažo,

70 g džiūvėsėlių,

2 česnako skiltelių,

1 šaukštelio maltų kalendrų sėklų,

druskos,

juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Veganiškos virtuvės šeimininkė gamina neįprastus kotletus: prireiks burokėlių ir kruopų
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt