Gyvenimas

2021.10.02 22:41

Negirdėtas būdas panaudoti obuolius: Beata Nicholson rodo, kaip iš jų išsivirti sriubą su saliero gumbu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.10.02 22:41

Skani, ryški ir rudeniška – taip veganišką sriubą su saliero gumbu ir obuoliais apibūdina receptu pasidalijusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.

„Kuo greičiau susiraskite saliero gumbą ir pakvieskite jį į savo virtuvės repertuarą“, – ragina B. Nicholson ir priduria, kad tai – puikaus skonio ir labai aromatinga daržovė, iš kurios galima pagaminti puikią sriubą.

Dar vienas svarbus sriubos ingredientas, suteikiantis patiekalui ryškią spalvą ir malonų skonį, – ciberžolė. „Ciberžolė nuo seno naudojama Indijos virtuvėje, o pastaraisiais metais tapo žvaigžde. <...> Ji ir antioksidantas, ir prieš uždegimą, ir gerina virškinimą, ir balansuoja cholesterolį. Skanu ir sveika. Patariama ciberolę derinti su juodaisiais pipirais“,– rekomendacijomis dalijasi laidos vedėja.

Šiek tiek neįprastas šios sriubos ingredientas – obuoliai. Kaip juos paruošti ir kokiais skoniais obuoliai praturtina sriubą, žiūrėkite laidos įraše.

Saliero gumbo sriubai su obuoliais reikės:

alyvuogių aliejaus,

2 česnako skiltelių,

1 svogūno,

1 saliero gumbo,

2 obuolių,

3 bulvių,

1,5 l sultinio,

2 šaukštelių maltos ciberžolės.

čiobrelių, petražolių lapelių,

lepintų lazdynų riešutų,

pusės citrinos sulčių,

druskos,

juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Sriubų sezonas sugrįžo: veganiška salierų ir obuolių sriuba Beatos virtuvėje
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt