Gyvenimas

2021.09.17 20:25

„Beatos virtuvėje“ – rudens derliaus šventė: greitai paruošiami cukinijų, obuolių ir bananų sklindžiai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.09.17 20:25

Saldūs blynai be cukraus – misija įmanoma, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Ji dalijasi cukinijų, obuolių ir bananų sklindžių receptu. „Per atostogas, vasarą dažnai tokius blynus kepu savo vaikams“, – sako laidos vedėja.

Obuoliai blynams suteikia malonios rūgštelės, bananai – saldumo, o cukinija – pilnumo. „Tai – geri pusryčių blynai. Sveikesni ir maistingesni nei įprasti“, – įsitikinusi laidos vedėja.

B. Nicholson į blynų tešlą beria nubrauktą šaukštelį kepimo miltelių. Šį ingredientą galima ir praleisti, tačiau kepami su kepimo milteliais, blynai būna puresni.

Kepimui laidos vedėja pataria naudoti kokosų aliejų – jis ir puikiai įkaista, ir skleidžia itin malonų aromatą. „Labai gardūs blynai. Šalia susitrinkite uogų ar įsidėkite naminės uogienės“, – pataria B. Nicholson ir dalijasi paprastu kitokių blynų receptu.

Cukinijų, obuolių ir bananų sklindžiams reikės:

3 kiaušinių,

2 bananų,

1 cukinijos,

2 obuolių,

150 g graikiško jogurto,

5 šaukštų avižinių dribsnių,

6 šaukštų avižinių miltų,

druskos,

1 šaukštelio malto cinamono,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

kokosų aliejaus.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Saldūs, bet be pridėtinio cukraus ruošiami sveiki blynai, kuriuose kvietinius miltus keičia avižiniai
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt