Gyvenimas

2021.08.05 12:42

Artėjant slyvų sezonui – Nijolės Narmontaitės slyvų pyrago receptas „Viens du trys“

LRT.lt2021.08.05 12:42

Į savo šeštąją knygą „Aktoriai ir (gi) skanėdos: ko neragavo žiūrovai“ Nijolė sudėjo, kas skanu – smagias teatro istorijas ir patiekalų, kuriais vaišino knygos herojus, receptus, rašoma leidyklos „Alma littera“ pranešime žiniasklaidai.

Artėjant slyvų sezonui, Nijolė dalijasi slyvų pyrago receptu.

SLYVŲ PYRAGAS „Viens du trys“

Pyragui reikės:

20–25 slyvų

125 g miltų

150 g cukraus

žiupsnelio rudojo cukraus (užbarstyti ant slyvų)

žiupsnelio druskos

120 g minkšto sviesto

2 kiaušinių

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio malto imbiero (nebūtinai)

1 šaukštelio cinamono (nebūtinai)

Pirmiausia Nijolė sumaišo miltus, kepimo miltelius, druską. Į kitą indą sudeda sviestą, cukrų, kiaušinius ir išplaka elektriniu maišytuvu. Į gautą masę sukrato miltus ir viską gerai išmaišo.

Kepimo indą ištepa sviestu ir supila tešlą. Išdėlioja pusiau perpjautas slyvas be kauliukų. Apibarsto ruduoju cukrumi (kartais dar cinamonu ar imbieru). Kepa 25 cm skersmens silikoninėje formoje 40–45 min., kol gražiai apskrunda.

Nijolė sako, kad šis pyragas greitai pagaminamas: viens du trys, ir gatava. Kai neturi slyvų, kepa su obuoliais, kriaušėmis.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.