Gyvenimas

2021.07.27 08:51

Deivydo Praspaliausko gudrybė lengvesnėms salotoms – trintas avokadas vietoje majonezo

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2021.07.27 08:51

Kai karšta, valgyti per daug nesinori. Norime maitintis lengvai, bet, aišku, gardžiai. Kaip visa tai suderinti, parodė virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Jis LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pasidalijo lengvų salotų receptu.

Šios salotos – itin paprastos: jų pagrindas – obuolys, avokadas ir tunas. D. Praspaliauskas pritaria, kad vasarą žmonės riebius, sunkiai virškinamus produktus nori iškeisti į lengvesnius, tad siūlo, pavyzdžiui, vietoje majonezo salotose panaudoti avokadą, trintą su citrina.

Lengvoms salotoms pagaminti reikės:

tuno

jūržolių

avokado „majonezo“ (avokado, trinto su citrina)

druskos

pipirų

keliaropės

obuolio

kalendros

citrinos sulčių

alyvuogių aliejaus

marinuotų svogūnų, ridikėlių, geltonosios morkos ar pan. papuošti salotas

Kaip gaminti, žiūrėkite liepos 24 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.

Gardžiai ir lengvai: gaivių salotų receptas karštai vasaros dienai
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.