Gyvenimas

2021.07.02 18:45

„Beatos virtuvėje“ naujai atgimė legendinis „Medutis“: lengvas desertas tiks net karščiausiai dienai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.07.02 18:45

„Vasaros vakaras ar rytas. Jūs išnyrate su tortu. Tortas kupinas braškių, šilauogių, aviečių. Visi ploja. Šokinėja fejerverkai. Iš tiesų taip smagu pasigaminti tortą. Tik norisi, kad jie būtų lengvi, gaivūs ir spalvoti“, – kalba LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Ji kviečia improvizuoti ir siūlo išbandyti patobulintą legendinio torto „Medutis“ versiją.

Įprastai medutis gaminamas ilgai: kepamas biskvitas, tepami sluoksniai, po to tortas parą stingsta šaldytuve. „Vasarą daugiau norisi pasimaudyti ar paežere pavaikščioti. Galų gale, prasidės braškių sezonas, reikės uogienes gaminti. Tai ar turėsime laiko tuos tortus kepti?“ – svarsto B. Nicholson ir dalijasi greitai paruošiamo vasariško „Medučio“ receptu.

Šio torto kremą sudaro du ingredientai: kaip sako B. Nicholson, mūsų geriausia draugė grietinė ir jos pusseserė grietinėlė, kurioms sustingti padės apelsinų sultyse ištirpdyta želatina. Laidos vedėja tortui naudoja braškes, avietes, šilauoges, tačiau sako – tiks visos uogos, kurias turėsite sode ar virtuvėje.

Skanėstą puoškite šviežiomis uogomis, mėtos šakele, jei turite – medaus koriu. Būkite tikri – jūsų vasaros švenčių svečiai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Skanaus!

Vasariniam tortui „Medutis“ reikės:

Biskvitui:

80 g sviesto,

80 g cukraus,

80 g medaus,

3 kiaušiniai,

1 šaukštelis meduolių prieskonių,

50 g grietinės,

druskos,

150 g miltų,

1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:

300 g grietinės,

300 g plakamosios grietinėlės,

1 apelsino sulčių,

pusės citrinos sulčių,

14 g želatinos,

4 kupini šaukštai cukraus pudros,

400 g braškių,

250 g aviečių,

250 g šilauogių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beata siūlo pasigaminti vasarišką torto „Medutis“ versiją su braškėmis, šilauogėmis ir avietėmis
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt