Gyvenimas

2021.07.16 19:55

Neištuštins piniginės ir neatims daug laiko – perlinių kruopų salotos pagal Beatą Nicholson

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.07.16 19:55

„Be galo mėgstu perlines kruopas dėti į įvairiausias sriubas, iš jų daryti košes su daržovėmis ir grybais“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Ji dalijasi vasarišku receptu ir siūlo perlines kruopas panaudoti šiek tiek neįprastu būdu.

Anot B. Nicholson, perlinės kruopos yra nepamainomas dalykas norint paruošti gardžias salotas. Toks patiekalas neapsunkins skrandžio, neištuštins piniginės ir neatims daug laiko. Tiesiog supjaustykite žalumynus, daržoves ir prie jų įkrėskite išvirtas perlines kruopas.

Slaptas šių salotų ingredientas – lietuviškas rūkytas varškės sūris su česnakais. Susmulkinkite jį mažais gabaliukais, ant salotų užbarstykite kepintų ir taip pat smulkintų lazdynų riešutų.

„Perlinės kruopos neretai pamirštamos kaip koks vargo maistas“, – pastebi B. Nicholson ir tikina – taip tikrai nėra. Nustebsite, koks gurmaniškas šių aromatingų salotų skonis!

Salotoms su perlinėmis kruopomis ir rūkytu varškės sūriu reikės:

200 g virtų perlinių kruopų,

2 agurkai,

5–6 ridikėliai,

sauja gražgarsčių lapelių,

sauja špinatų lapelių,

rūkyto varškės sūrio,

sauja kepintų lazdynų riešutų,

kalendrų lapelių,

4 šaukštai obuolių acto,

druskos,

1 kupinas šaukštelis grūdėtųjų garstyčių,

1 kupinas šaukštelis medaus,

70–80 ml alyvuogių aliejaus,

petražolių,

1–2 česnako skiltelės.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beata gamina gaivias ir vasariškas salotas: ypatingą skonį suteikia lietuviškas varškės sūris
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt