Gyvenimas

2021.06.13 18:59

Netikėta kulinarinė interpretacija šiltai dienai – arbūzų ir silkės salotos

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2021.06.13 18:59

Jau mūsų močiutės žinojo, kad silkė mėgsta saldumą, tad šią žuvį gamino su razinomis, o virtuvės šefas Rokas Galvonas LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ dalijasi savo saldžios silkės receptu. Anot jo, silkė ypač dera su arbūzu.

„Paukščiukai čiulba, saulytė šviečia – iš karto norisi gaminti vasariškus patiekalus“, – sako kulinaras.

Žmonės įsivaizduoja, kad arbūzą galima valgyti tik vieną, o jis laidoje pasiūlė arbūzą derinti su netikėtais ingredientais, pavyzdžiui, pasigaminti arbūzų salotų su silke, sūriu, bolivine balanda ir sėklomis.

Šeštadienio pusryčiams unikalūs deriniai iš arbūzo

„Arbūzą galima ir grilinti, pasidaryti iš jo ledų, su juo gaminti kokteilius, yra įvairiausių salotų interpretacijų“, – priduria jis.

Laidos svečias sako, kad silkė mėgsta saldumą – jau mūsų močiutės silkę gamino su razinomis. Jis tobulina derinį ir silkę gamina su arbūzu.

Taip pat R. Galvonas kviečia arbūzu užkandžiauti – pasidaryti tradicinių arbūzo ir fetos bei arbūzo ir serano kumpio užkandžių.

Plačiau – birželio 5 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.

Šeštadienio pusryčiams unikalūs deriniai iš arbūzo
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.