Gyvenimas

2021.06.04 21:55

Vasara lėkštėje: uogų keksiukai su baltojo šokolado kremu pagal Beatą Nicholson

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.06.04 21:55

Kai vasarą nesinori kepti didelio torto, pravartu po ranka turėti gardaus ir greitai paruošiamo deserto receptą. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson siūlo išbandyti baltojo šokolado ir aviečių keksiukus.

Šiuose keksiukuose naudojama vos 50 g cukraus, mat saldumo, drėgnumo ir minkštumo suteikia bananai. B. Nicholson tešlai naudoja avižų ir kvietinius miltus. „Galite naudoti riešutinius miltus arba pilno grūdo miltus, tinka visokie. Avižiniai miltai turi daug mažiau glitimo ir suteikia kepiniams minkštumo“, – sako laidos vedėja.

Į kiekvieną keksiuką įdėkite po keletą aviečių. Kol nėra šviežių, puikiai tinka ir šaldytos uogos. Keksiukus 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 20–25 minutes. Kai atvės, apliekite juos baltojo šokolado kremu, pagamintu iš maskarponės, grietinėlės ir baltojo šokolado. Jei norite, galite naudoti ir pienišką ar juodąjį šokoladą – tada keksiukai įgaus rudą spalvą.

„Kiekvieną keksiuką privaloma karūnuoti uogomis“, – sako B. Nicholson ir dalijasi receptu.

Baltojo šokolado ir aviečių keksiukams reikės:

100 g sviesto,

50 g rudojo cukraus,

2 kiaušiniai,

1 šaukštelis vanilės ekstrakto,

2 bananai,

80 g avižinių miltų,

80 g kvietinių miltų,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

žiupsnis druskos,

120 g aviečių.

Baltojo šokolado kremui:

120 g maskarponės,

120 g plakamosios grietinėlės,

100 g baltojo šokolado.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beatos Nicholson virtuvėje – vasaros hitas: baltojo šokolado ir aviečių keksiukai
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt