Gyvenimas

2021.06.18 21:00

„Beatos virtuvėje“ viešėjęs kunigas Darulis pasidalijo firminės vieno puodo žuvienės receptu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.06.18 21:00

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kulinarinį iššūkį priėmė kunigas pranciškonas Evaldas Darulis. Nuo vaikystės be žuvies ir sriubų gyvenimo neįsivaizduojantis dvasininkas pasidalijo firminės žuvienės receptu.

„Dabar daug būsime gamtoje, gal žuvį gaudysime, gal tiesiog vaistažoles rinksime. Bandykime gaminti iš to, ką mums duoda gamta“, – ragina E. Darulis ir priduria, jog žuvienę kaskart galima gardinti vis kitaip – nebūtina griežtai laikytis recepto.

Pats jis žuvienę gardina įvairiausiais žalumynais, morkomis, salieru, svogūnais, bobausiais, rūgštynėmis ir kt. Tiesa, norėdamas nuspręsti, ar sultinys jau išvirė, dvasininkas į laikrodį nežiūri. „Paprastai kada verdu, į minutes nežiūriu. Laiką nustato morka, nes ji ilgiausiai kieta būna“, – sako E. Darulis. Išbandykite jo firminės žuvienės receptą!

Vieno puodo žuvienei reikės:

petražolės,

krapai,

svogūnų laiškai,

morka.

bulvė,

svogūnas,

saliero stiebai,

aštrus padažas,

garšvos, dilgėlės ir rūgštynės,

1 lydekos ikrai,

keletas nuvirtų bobausių,

1 obuolys.

Sultiniui:

lydeka,

ešerys,

morka,

česnako skiltelė,

petražolių ir krapų koteliai,

saliero stiebai,

gabalėlis sviesto,

juodųjų ir kvapiųjų pipirų.

Marinuotai lydekai:

lydekos filė,

svogūnas,

druska,

žiupsnis kvapiųjų pipirų.

pusės citrinos sulčių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Kun. Evaldas Darulis laisvalaikiu gyvena tipyje, mėgaujasi gamta, žvejoja, o svečius vaišina savo firmine žuviene
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.