Gyvenimas

2021.08.06 18:33

„Beatos virtuvėje“ – patiekalas, kuriuo vaišinosi Elžbietos II karūnavimo iškilmių svečiai

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.08.06 18:33

„Šį patiekalą 1953 m. sukūrė viena „Le Cordon Bleu“ virėja. Jis buvo skirtas specialiai karalienės Elžbietos II karūnavimo ceremonijos pietums“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir dalijasi gardaus patiekalo, kurį galima dėti ant salotos lapo arba į sumuštinį, receptu.

„Jeigu iš vakar dienos liko keptos vištienos, ją susipjaustai, įdedi truputėlį saliero, tada majonezo, kario, mangų ir tikras gardumėlis“, – sako B. Nicholson ir priduria, jog Didžiojoje Britanijoje populiarus patiekalas dėl savo kilmės istorijos neretai vadinamas „Karūnavimo vištiena“.

Ruošdami šį patiekalą, galite improvizuoti: mangų uogienę keisti abrikosų ar obuolių uogiene, vietoje natūralaus jogurto galite naudoti grietinę ir pan. Paruoštą mišrainę vyniokite į salotos lapą, pagardinkite vynuogėmis ir keptais migdolais. Skanaus!

„Karūnavimo“ vištienos salotoms reikės:

2 keptos vištų krūtinėlės,

2 obuoliai,

3 saliero stiebai,

1 šaukštelis kario prieskonių,

1 šaukštas aštraus padažo,

2 šaukštai mangų pagardo,

2 šaukštai natūralaus jogurto,

2 šaukštai majonezo,

juodųjų pipirų,

druskos,

salotų lapelių,

sauja kepintų migdolų riešutų,

sauja žaliųjų vynuogių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Patiekalas, nepalikęs abejingų per Elžbietos II karūnavimo dieną – vištienos salotos su ypatingu padažu
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt